If This isn’t nice, what is? | Puerto Rico

03.23 – 03.24

Planas: atsikelsiu anksti, susipakuosiu, išplauksiu 6:30 AM keltu į pagrindinės salos Fajardo miestą, iš ten 9 AM keltu į Culebra salą kur pakempingausiu paplūdimyje vieną dieną, uždėsiu pliusą jog pamačiau Flamenco beach ir tuomet atgal į pagrindinę salą San Juan’e nusipirkti užsisakyto hamako/palapinės ir liks viena laisva diena iki skrydžio susiplanuoti maršrutą po Costa Rica.

Vieques | Culebra

Buvo gaila palikti Vieques salą. Taip gaila, kad naktį prieš išvykstant vis dariau “nu paskutinį kartą“. Reikėjo dar kartą nušokti naktį nuo big pier, paspoksoti į šviečiantį vandenį, pačilinti po savo palme, su visais ir kiekvienu atskirai sutraukt atsisveikinimo pypkę ir tt ir tt.

6 AM, keltas už pusvalandžio. Fak, nespėsiu, net daiktų pakuotis nepradėjau. Ai išplauksiu 11 AM keltu. Toks ne visai pailsėjęs susipakavau, papusryčiavau, dar kartą su visais atsiglėbesčiavau ir išvažiavau iš Esperanza į Izabel mieste esantį uostą. Įsėdau į keltą ir instinktyviai pradėjau pasiruošimą kelionei, kas yra skaityklės išsitraukimas iš kuprinės. Ir tik KUR SKAITYKLĖ??? O taip, palikau hostelyje (kaip vėliau paaiškėjo ne tik tai). Šūdas. Nu ir nereikia. Ar reikia? Paskutinę akimirką iššokau iš kelto. Rimtai reikėjo iššokti, nes jau buvo pradėjęs plaukti. Paskambinau Joshua (draugelis), atvežė skaityklę, mini sulankstomą klaviatūrą, knygą ir lėktuvo bilietą.

Kitas keltas 3 PM. 4 val laukti. Nieko, skaityklę va turiu.

image

Kai dirbi recepcijoj “pažįsti“ visus hostelio svečius. Su kaikuriais taip susibendrauji, kad paskui būna sunku atsisveikinti. Likus valandai iki kelto sutikau New York’ietę Cassie su Puerto Rico šaknimis, ji savaitę gyveno Lazy Jack’s hostelyje (kuriame aš savanoriavau). Šiandien jos paskutinė diena Puerto Rico, išplaukia iš Vieques salos tuo pačiu keltu. Persikėlėm į pagrindinę salą, ten turėjom dvi laisvas valandas, aš iki kelto į Culebra, o ji iki kol atvažiuos taksi iš San Juan’o su jos paltu paliktu tame taksi prieš savaitę. Nuėjom į ale bariuką atsigerti vandens skonio alaus Medalla. Per tas dvi valandas ji atšaukė lėktuvo bilietą, atvažiavus taksi sumokėjo už palto pristatymą ir kartu išplaukėm į Culebra salą.

Culebra saloje buvom ~ 9 PM, kempingo reikmenų nuomos punktas nebedirba (kaip paaiškėjo vėliau apskritai beveik niekad nedirba). Su publico nusigavom iki Flamenco paplūdimio, paklausinėjom žmonių ar neturi atliekamos palapinės ir susišaudėm du hamakus! Sukonstravau kabančią palapinę su tinklu nuo moskitų. Šitoj saloj jie piktesni.

Prabusti paplūdimyje su aušra yra orgazmas sielai. O dar Flamenco paplūdimyje, kuris yra be-le-kaip gražus……… Ech. Ta proga nusprendėm čia likti dar vieną dieną. Atidavėm pasiskolintus hamakus, ir eureka, iš kažkur atsirado girtas buvęs JAV kareivis ir paskolino palapinę. Ne tik paskolino, bet dar ir pastatė, padarė apkasus (wtf?) ir davė pripučiamą čiužinį. Nu ačiū. Papildoma diena rojuje, aš nieko prieš. Parašiau couchsurfing’o host’ei iš San Juan’o, kad atvyksiu kitą dieną. Neprieštaravo. Visa kita dzin, spėsiu susiplanuot tą maršrutą po Costa Rica ir nusipirkt hamaką.

03.25

Culebra | San Juan

Atsikėlėm dar prieš aušrą, susipakavom rakandus, išsikvietėm publico, persikėlėm į Fajardo, per 4,5 val (200 km) su kitu publico atvažiavom į San Juan’ą, nusipirkau hamaką, papiknikavom paplūdimyje, ir sutemus, po liūdno atsisveikinimo su Cassie, autobuso, traukinio ir vėl autobuso pagalba nuvažiavau į Rio Piedras rajoną susitikti su couchsurfing’o host’e Shary.

Skaniai pamaitino ir su jos draugais nuėjom į salsos barą. Prisišokau, prisibendravau su draugiškais puerto rikiečiais, kuriems labai idomu tai, kad esu iš Lietuvos. Miegojau kaip užmuštas. Tik neitin ilgai.

03.26

San Juan

Vėl kėliausi su aušra, nes sutarėm eiti pusryčiauti puerto rikietiškų pusryčių. Kavos skonis!!!

Liko 2 val. iki kol turiu būti oro uoste. Ai važiuojam į El Yunke rain forest! Įspūdinga gamta ir jausmas būti apsuptam džiunglių… Eilinį kartą couchsurfer’is buvo nerealus žmogus. Po trumpo pasivaikščiojimo po itin drėgną su gausybę krioklių mišką Shary nuvežė į oro uostą ir neužkliuvus netikram išvykimo iš Costa Rica bilietui (įrodymas, kad neužsibūsiu šalyje ilgiau nei 90 dienų) lėktuvas atsiplėšė nuo stebuklingos Puerto Rico salos 😦

3 komentarai “If This isn’t nice, what is? | Puerto Rico

Parašykite komentarą